Ποιός είναι ο πιο δυσάρεστος ήχος για το ανθρώπινο αυτί;

http://3.bp.blogspot.com/-Vqiff1OxPWs/UHXts_COjiI/AAAAAAAA_Kg/Voyd9II4Q8Y/s1600/topeiraxtiri.gr.jpgΈρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, ανέδειξε τους πιο δυσάρεστους ήχους για τον άνθρωπο....


 Ο ήχος ενός μαχαιριού που γρατσουνίζεται πάνω σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπουκάλι, είναι ο πιο ενοχλητικός για το ανθρώπινο αυτί.

Δεύτερος χειρότερος ήχος χαρακτηρίστηκε ένα πιρούνι πάνω σε γυαλί και τρίτος το σύρσιμο της κιμωλίας πάνω στον πίνακα.


Η μελέτη με τα πειράματα έγινε με 13 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να ακούσουν 74 ηχογραφημένους ήχους, ενώ την ίδια στιγμή καταγραφόταν η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.


Έτσι τα πειράματα έδειξαν πως οι ενοχλητικοί ήχοι προκαλούσαν πιο έντονες τις εγκεφαλικές αντιδράσεις σε σχέση με τους ευχάριστους ήχους όπως το νερό που τρέχει.


Μάλιστα, οι δυσάρεστοι ήχοι ενεργοποιούν και την αμυγδαλή, μια ξεχωριστή περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα αρνητικά συναισθήματα (φόβος, θυμός κ.α.).


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ήχοι με συχνότητα ανάμεσα στα 2.000 Hz και στα 5.000 Hz -η γκάμα όπου το ανθρώπινο αυτί είναι πιο ευαίσθητο- είναι αυτοί που γίνονται πιο ανυπόφοροι.

Είστε σίγουρος-η ότι θέλετε να κλείσετε χωρίς ένα "Like"; Ξανασκεφτείτε το!Ευχαριστούμε!!!

Powered By Blogger Tips & Tricks

back to top